TUTKIMUSKÄRJET

ENERGIATEKNIIKAN PALVELUT

ENERGIATEKNIIKAN
TKI-YMPÄRISTÖT

previous arrowprevious arrow
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
next arrownext arrow
Slider

vipuvoimaa eu psliitto logot

Energy Cluster North Savo

Pohjois-Savon merkittävimmän teollisuuden alan ja yhden älykkään erikoistumisen kärjen kone- ja metalliteollisuuden tueksi ollaan muodostamassa laaja-alaista energiaklusteria, jonka tavoitteena on parantaa energia-alalla toimivien yritysten mahdollisuuksia innovoida, hyödyntää tutkimuslaitosten palveluita, kehittää tuotteita ja sitä kautta kasvaa ja menestyä myös kansainvälisillä markkinoilla.

Klusterin kehitystyötä tehdään vuosina 2020-2021 Pohjois-Savon liiton rahoittamassa Pohjois-Savon Energiatekniikan TKI-ekosysteemin kehittämishankkeessa.

Hankkeen keskeiset toimijat ovat

  • Savonia-ammattikorkeakoulun Varkauden energiatekniikan yksikkö
  • Itä-Suomen yliopiston pienhiukkas- ja aerosolilaboratorio
  • Navitas Kehitys Varkaudesta
  • n. 20 energia-alalla toimivaa yritystä (myös uusien yritysten on mahdollista liittyä mukaan toimintaan)

Savonia-ammattikorkeakoulu

Savonia on monialainen ammattikorkeakoulu, jolla on kampukset Iisalmessa, Kuopiossa ja Varkaudessa. Savonian päätehtävät ovat koulutus, tutkimus- kehittämis- ja innovaatiotoiminta (TKI) ja liiketoiminta.

Energiatekniikan koulutus ja TKI-toiminta on Savoniassa keskittynyt Varkauden kampukselle, jossa koulutetaan energia-alan insinöörejä suomenkielisessä koulutusohjelmassa. Lisäksi Varkaudessa on mahdollista energia-alan ylempi ammattikorkeakoulututkinto englanninkielisessä koulutuksessa.

Savonian Varkauden kampuksen Energiatutkimuskeskus palvelee yrityksiä monipuolisesti mm. ympäristöystävälliseen polttoon ja palamiseen liittyvässä TKI-toiminnassa.

Lue lisää Energiatutkimuskeskuksen sivuilta

 

liiketoimintapalvelut

Itä-Suomen yliopisto

Itä-Suomen yliopisto (UEF) toimii Kuopion ja Joensuun kampuksilla. Itä-Suomen yliopisto perustettiin vuonna 2010 kun Kuopion ja Joensuun yliopistot yhdistyivät. Yliopistossa on noin 15 500 opiskelijaa se työllistää 2 500 henkilöä. Yhteistyö tutkimuslaitosten ja elinkeinoelämän kanssa on tiivistä. Olemme avoimien innovaatioekosysteemien rakentaja ja edistämme yritystoiminnan syntymistä erityisesti Itä-Suomessa.

Energiatekniikka kuuluu yliopiston tutkimuksen ja koulutuksen profiilialueeseen; ympäristön muutos ja luonnonvarojen kestävä käyttö. Keskeisiä TKI teemoja ovat mm. energiantuotannon päästöt, akkuteknologia ja kiertotalous.

Lue lisää UEFin sivuilta

 

NAVITAS Yrityspalvelut

Navitas Yrityspalvelut tarjoaa yritykselle tai yrittäjälle kaikki tarvittavat palvelut elinkaaren eri vaiheissa yhdestä ja samasta paikasta. Palvelumme on tarkoitettu sekä Varkauden seudulla toimiville että alueelle sijoittumista harkitseville yrityksille.

Lue lisää Navitas Yrityspalveluiden sivuilta