Savon Voima: Liiketoimintajohtaja (haku päättyy 4.2.2024)

Haemme liiketoimintajohtajaa

Julkaistu 15.1.2024

Savon Voima etsii liiketoimintajohtajaa ja johtoryhmän jäsentä vastaamaan energiantuotanto- ja kaukolämpöliiketoiminnasta sekä näihin kytkeytyvästä palvelukehityksestä.

Johdat noin 110 ammattilaisen organisaatiota sekä sähköntuotannon ja kaukolämmön tuotantokoneistoa Pohjois-Savon ja Joensuun toimipaikoissamme. Päätoimipaikkamme sijaitsee Siilinjärven Toivalassa, Kuopion kupeessa.

Etsimme henkilöä, jolla on vankkaa energia-alan strategista liiketoiminta- ja sähkömarkkinaosaamista, sekä tietotaitoa soveltaa teknologisen muutoksen murrosta tulevaisuuden asiakasratkaisujen kehityksessä. Lisäksi odotamme sinulta:

  • kokemusta energialiiketoiminnan tai siihen liittyvän palvelukehitystoiminnan johtamisesta
  • asiakassuuntautuneisuutta
  • tuloshakuisuutta ja tavoitteellisuutta etsiä erilaisia kasvun ja toiminnan kehittämisen mahdollisuuksia
  • energiantuotantoprosessien ja kaukolämpötoiminnan tuntemusta
  • erinomaisia verkostoitumistaitoja
  • valmentavaa johtamisotetta ja kykyä innostaa eri henkilöstöryhmiin kuuluvaa henkilöstöä
  • soveltuvaa diplomi-insinöörin tutkintoa
  • sujuvaa kommunikointia ja viestintätaitoja suomeksi ja englanniksi

Jätä hakemuksesi palkkatoiveineen ja liitä mukaan CV:si hakupainikkeen kautta 4.2.2024 mennessä täällä.

HAE TEHTÄVÄÄ

Lisätietoja tehtävästä antaa:

konsernin toimitusjohtaja Juha Räsänen p. 040 746 1220 (18.1. klo 15-16 sekä 26.1. klo 10-11) tai henkilöstö- ja viestintäjohtaja Minna Vierimaa p. 044 723 7222 (19.1. klo 14-16 ja 24.1. klo 9.30-11) sekä myös muina aikoina MPS-konsultti Jarkko Sipiläinen, puh. 040 700 8161. Jätä hakemuksesi palkkatoiveineen ja liitä mukaan CV:si hakupainikkeen kautta 4.2.2024 mennessä täällä.

Savon Voima on monipuolisia energiapalveluita tarjoava energiakonserni ja Itä-Suomen tunnetuin energia-alan brändi. Konsernin muodostavat emoyhtiö Savon Voima Oyj sekä sen tytäryhtiöt Savon Voima Verkko Oy ja Itä-Suomen Biomassa Oy. Muita merkittäviä omistuksia alan yrityksissä konsernilla on Väre Oy:stä 46,2 %, Varkauden Aluelämpö Oy:stä 19,9 % sekä Kymppivoima Oy:stä 17,1 %. Konsernin liiketoimintaa ovat sähkönsiirto, sähköntuotanto, kaukolämpö ja energia-alan toimijoille suunnatut asiakaspalvelut. Konsernin liikevaihto vuonna 2022 oli 231,7 miljoonaa euroa ja henkilöstöä konsernissa työskentelee noin 215. Konsernin omistaa kokonaan Savon Energiaholding Oy, jonka omistajia ovat 20 sähköverkkoalueemme kuntaa.

Etenemme voimalla kohti hiilineutraalia energiantuotantoa. Suomen 8. suurimpana kaukolämmön toimittajana tarjoamme lämpöä 21 kaukolämpöverkossa 13 kunnan alueella. Lämmön tuotannosta 75 % saadaan uusiutuvista lämmönlähteistä.  Savon Voima tuottaa sähköä 11 vesivoimalaitoksessaan sekä sähkön ja lämmön yhteistuotantona Iisalmen, Pieksämäen ja Joensuun voimalaitoksissa. Oman sähköntuotannon määrä oli viime vuonna yhteensä noin 330 gigawattituntia ja lisäksi konsernin omistamien tuotanto-osuuksien kautta sähköntuotantoa oli 240 gigawattituntia. Sähköntuotantomme on kokonaan hiilineutraalia 2027 mennessä.

Mittavasti kehitetty sähköverkko. Savon Voima Verkko Oy vastaa yli 120 000 asiakkaan sähkön siirrosta ja muista verkkopalveluista Pohjois- ja Etelä-Savon sekä osin Keski-Suomen alueilla. Sähköverkkoa yhtiöllä on noin 27 800 kilometriä. Savon Voima Verkko Oy:n liikevaihdosta käytetään vuositasolla noin 40 %  sähköverkon kehittämiseen säävarma-investointiohjelman mukaisesti.

Lue lisää Savon Voimasta ja tehtävänkuvasta!

Samankaltaiset artikkelit