Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

Kokonaisturvallisuuden klusteri: Innovaatioista elinvoimaa – kokonaisturvallisuuden klusteritapahtuma 27.8.2024 Kuopiossa

27.08 @ 13:00 - 16:00

Innovaatioista elinvoimaa – kokonaisturvallisuuden klusteritapahtuma

Päivämäärä: 27.08.2024

Kellonaika: 13:00

Osoite: Microkatu 1, Kuopio (Savonian Kampussydän)

Kokonaisturvallisuus on ajankohtainen, koko itäistä Suomea yhteen liittävä teema. Pohjois-Savossa on aloitettu kokonaisturvallisuutta edistävän verkoston ja toimintamallin rakentamistyö.

Pohjois-Savon EU-yritysklusterit ja ekosysteemit muodostavat pohjan kokonaisturvallisuuden klusterin rakentamiselle. Alueellisina kärkialoina kone- ja energiateknologia, metsäteollisuus, elintarvikkeet, hyvinvointiteknologia, matkailu, älykäs vesijärjestelmä ja biojalostus synnyttävät kokonaisturvallisuutta ja yhteiskunnan resilienssiä tukevia innovaatioita.

Savonian kampussydämessä 27. elokuuta kello 13–16 järjestettävässä tapahtumassa Pohjois-Savon elinvoiman kärkialojen EU-yritysklusterit ja ekosysteemien toimijat avaavat näkymiä toimialojen potentiaaliin elinvoiman, alueellisen huoltovarmuuden ja kokonaisturvallisuuden tekijöinä.

Ohjelma

13.00-13.30 Tilaisuuden avaus: Kokonaisturvallisuus ja elinvoima

  • Harriet Lonka, Kokonaisturvallisuuden klusterin rakentamistyön johtaja
  • Paula Aikio-Tallgren, Savon yrittäjien puheenjohtaja
  • Jouni Muranen, varautumiskoordinaattori, Itä-Suomi, Pohjois-Savon ELY-keskus

13.30-15.45  Ekosysteemien potentiaali elinvoiman ja kokonaisturvallisuuden tekijöinä – Keskusteluja, verkostoitumista ja innostavia esimerkkejä

Keskustelujen teemana muun muassa ruokaturva ja ruuan turvallisuus, tietoliikennehäiriöt ja kyberturvallisuus, lisäävä valmistus (3D-tulostus), hyvinvointiteknologia, kriittisen infran turvaaminen sekä älykkäät vesijärjestelmät ja biojalostuksen mahdollisuudet.

Keskustelujen lomassa kuullaan innostavia lavapuheenvuoroja eri toimialoilta.

15.45-16.00 Päätössanat

Kahvia tarjolla, Bar & Cafe Savotta

Tule tutustumaan kärkialojen toimintaan ja kohtaamaan ja verkostoitumaan kahvikupin äärellä! Ilmoittautuminen päättyy 20.8.

Lue lisää kokonaisturvallisuuden klusterin rakentamisesta

LUE LISÄÄ JÄRJESTÄJÄN SIVULTA JA ILMOITTAUDU TAPAHTUMAAN!