Savonia AMK: Insinööri (AMK), konetekniikka, monimuotototeutus, Iisalmi (hakuaika 28.8-11.9.2024)

Tulevaisuuden koneita ja tehokasta tuotantoa!

Koulutuspaikkakunta: Iisalmi
Laajuus: 240 op, 4 vuotta

Konetekniikan insinöörinä suunnittelet ja tuotat mekaaniseen työhön tarkoitettuja koneita ja laitteita. Kone- ja metallituoteteollisuuden menestystuotteita ovat muun muassa risteilijät, laivojen ja voimaloiden moottorit, massa- ja paperikoneet, hissit sekä metsä-, maanrakennus- ja maatalouskoneet.

Savonian konetekniikan opinnoista saat vahvan tuotantotekniikan, koneenrakennuksen ja talouden osaamisen – vahvalla matematiikan ja fysiikan osaamisella höystettynä! Myös tuotantorobotit ja digitaaliset työkalut – esimerkiksi simuloinnin ja mallinnuksen välineinä – tulevat tutuiksi.

Teknisen osaamisen ohella koulutus tarjoaa tietotaidon projektien hallintaan ja projektien johtamiseen. Osa opinnoista suoritetaan työelämästä tulevien projektien parissa, joten pääset harjaannuttamaan ryhmässä työskentelyä ja projektimaista toimintaa jo opintojen aikana.

Valmistuttuasi olet monipuolinen konetekniikan asiantuntija. Hallitset tuotantotekniikan eri osa-alueet, koneiden ja laitteiden suunnittelun sekä toteutuksen.

Työssäsi konetekniikan insinöörinä teet esimerkiksi suunnittelua tai tuotannon kehitystä. Kokemuksesi karttuessa voit siirtyä projektien johtamiseen sekä laatuasioihin ja huoltoon liittyviin tehtäviin tai myynnin ja markkinoinnin tehtäviin.

Tutkinto-ohjelmalla on vahvat juuret Pohjois-Savossa. Insinöörejä on koulutettu Savossa vuodesta 1886 asti. Tämän vuoksi Savonialla on vahvat verkostot paikallisen yritystoiminnan kanssa.

Koulutuksen sisältö

Savonian konetekniikan insinöörikoulutuksesta saat konetekniikan alalla tarvittavan tietotaidon. Opiskelet erilaisia valmistusmenetelmiä, tuotantoprosesseja, tuotannon simulointia ja laatuajattelua.

Työelämäläheisten opintojen aikana pääset tekemään projekteja yhdessä yritysten ja muiden opiskelijoiden kanssa. Koneinsinöörien avulla yritykset pystyvät kehittämään tuotantoaan kilpailukykyiseen ja korkealaatuiseen suuntaan.

Koulutuksessa opit hyödyntämään nykyaikaisia tietokonepohjaisia menetelmiä: 3D-suunnittelujärjestelmiä, simulointia ja etäohjelmointia. Myös tuotekehitysprosessi, automaation menetelmät, tuotteen arkkitehtuuri, tuoterakenne ja modulointi samoin kuin verkostoituneet tuotantojärjestelmät tulevat tutuiksi. Lisäksi pääset perehtymään koneiden ja laitteiden elinkaariajatteluun.

Uramahdollisuudet

Konetekniikan insinöörit sijoittuvat monipuolisesti erilaisiin teollisuuden tehtäviin, muun muassa suunnittelu-, projekti-, laatu- ja tuotannonohjaustehtäviin. Työkokemuksen ja työntekijän erikoistumisen mukaan työtehtävät muuttuvat vuosien varrella usein esihenkilö- ja johtamistehtäviksi.

Teknologiateollisuudessa menestyminen vaatii usein myös kansainvälisyysosaamista, joten kielitaidon merkitys ja kulttuuriosaaminen on tärkeää.
Omilla valinnoillasi on suuri merkitys opintojesi sisältöön.

Syksyn yhteishaku 2024

Hakuaika

28.08.2024 – 11.09.2024

Hae koulutukseen!

Hakeminen

Koulutukseen haetaan syksyn 2024 yhteishaussa, hakuaika päättyy 11.9.2024 klo 15.00.

Hakulomakkeen löydät Opintopolusta www.opintopolku.fi.

Lisätietoja yhteishausta ja hakemisesta, sekä yleiset hakukelpoisuusvaatimukset löydät Hakeminen-sivulta.

Kysyttävää hakemisesta? Ota yhteyttä

hakijapalvelut@savonia.fi
Puh. 044 785 7002

Kysyttävää koulutuksesta? Ota yhteyttä

Tatu Westerholm
etunimi.sukunimi@savonia.fi
Puh: 044 785 6283

TUTUSTU LISÄÄ JA VIERAILE SAVONIAN SIVUILLA!

Samankaltaiset artikkelit