Savon Ammattiopisto: Levyseppähitsaaja -Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto, Kuopio ja Varkaus (yhteishaku 2025)

Levyseppähitsaajana valmistat metallilevyistä monenlaisia ohut- ja paksulevytuotteita, kuten putkia ja säiliöitä. Osaat myös valmistaa sähkölaitteiden levyosia, kiukaita tai voimaloiden järeämpiä teräsrakenteita. Tutkinnon suoritettuasi toimit metalliteollisuudessa levykappaleiden ja hitsattujen kappaleiden valmistustehtävissä tehden erilaisia teräsrakenteita tai niiden osia. Teräsrakenteita käytetään monipuolisesti erilaisissa koneissa, rakennuksissa ja kulkuneuvoissa. Hitsauksen ammattilaisena tiedät, kuinka eri materiaalit käyttäytyvät, kun niitä leikataan, muovataan, hitsataan ja lämpökäsitellään.

Erilaisten muotojen hahmottaminen, hyvä silmän ja käden koordinaatiokyky sekä pitkäjänteisyys ovat levyseppähitsaajalle tärkeitä ominaisuuksia. Itsenäinen ja huolellinen työskentelytapa sekä hyvä näkökyky ja fyysinen kunto ovat ammatissa tarpeen. Käyttöohjeet ja termit ovat usein englanninkielisiä, joten englannin kielen taidosta on sinulle hyötyä. Levyseppähitsaajan työ on kehittynyt automatisoinnin ja ohjelmoitavien levytyökoneiden ansiosta kevyemmäksi ja turvallisemmaksi.

Koulutuksen kesto

2–3 vuotta

Koulutustyyppi

Ammatilliset perustutkinnot

Kenelle

Olet suorittanut peruskoulun ja haluat työskennellä levyseppähitsaajan tehtävissä.

Olet huolellinen ja itsenäinen. Kykenet hyvää näkökykyä ja fyysistä kuntoa vaativaan työhön.

Kielitaitovaatimus A2.

Paikkakunta

Kuopio

Varkaus

Opintoala

Kone-, tuotanto- ja energiatekniikka

Koulutuksen rakenne

Opiskelemalla kone- ja tuotantotekniikkaa Savon ammattiopistossa voit valmistua levyseppähitsaajaksi, koneistajaksi tai asentajaksi. Levyseppähitsaajan opinnot kuuluvat tuotantotekniikan osaamisalalle.

Ammatillinen perustutkinto muodostuu 180 osaamispisteestä. Ammatillisissa perustutkinnoissa on ammatillisia tutkinnon osia (145 osp) ja yhteisiä tutkinnon osia (35 osp). Yhteiset tutkinnonosat ovat viestintä- ja vuorovaikutusosaaminen, matemaattis-luonnontieteellinen osaaminen ja yhteiskunta- ja työelämäosaaminen.

Useita tapoja opiskella

Työelämässä oppiminen

Kaikkiin tutkintoihin sisältyy työelämässä oppimista. Työelämäjaksojen muotona on joko koulutus tai oppisopimus. Työelämässä oppiminen koulutussopimuksella on palkatonta, oppisopimuksella oleva opiskelija taas saa työstään palkkaa.

Opiskelija, koulu ja työpaikan edustajat suunnittelevat yhdessä työelämäjakson järjestelyt. Opettaja auttaa sinua sopivien työpaikkojen etsimisessä ja ohjaa sinua jakson aikana. Työpaikalla sinua ohjaa vastuullinen työpaikkaohjaaja.

Opiskelijana teet perustutkinnon opinnoista jopa puolet työpaikoilla tai oppilaitoksen omissa työkohteissa. Työelämäjaksoilla viet opintoja eteenpäin töitä tehden, samalla kun tutustut alasi työpaikkoihin ja luot suhteita tuleviin työnantajiin. Työelämäjakson voit sovitusti suorittaa myös ulkomailla.

Näytöt

Näytöillä saat arvosanat ammatillisista opinnoista eli tutkinnon osista. Ne osoittavat, että olet saavuttanut opintojen aikana ammatilliset tavoitteet ja työelämässä vaadittavan ammattitaidon. Näytöt ovat omalle opiskelualalle tyypillisiä työtehtäviä. Teet näytöt mahdollisuuksien mukaan työpaikoilla aidoissa työtilanteissa yhteistyössä työpaikkojen henkilöstön kanssa.

Soveltuvuuskoe

Ei

Aloituspaikat

Kuopio
PK 36
Varkaus
PK 30

Kaksoistutkintomahdollisuus

Voit halutessasi suorittaa kaksoistutkinnon, eli ammatillisen perustutkinnon ja ylioppilastutkinnon.

  • Lukio-opinnot ovat osa ammatillista tutkintoa​
  • Tavoitteena ammatillisen tutkinnon lisäksi yo-tutkinto (laajuus 180 osp)​
  • Savon ammattiopisto tarjoaa 5 valinnaista lukiokurssia myös jatko-opintopolun valinneille opiskelijoille, jotka eivät suorita kaksoistutkintoa
     

Miten haen

  • Hakijan peruskoulun lukuaineiden keskiarvo oltava vähintään 7​
  • Haetaan perustutkintojen yhteishaussa: ilmoita lomakkeella kiinnostuksesi lukio-opintojen suorittamiseen

Jatko-opintomahdollisuudet

Kun olet suorittanut ammatillisen perustutkinnon, saat yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluun ja yliopistoon.

Korkeakoulujen opiskelijavalinnoista löytyy lisätietoa opintopolku.fi -palvelusta ja korkeakoulujen omilta verkkosivuilta.

Muita jatko-opintomuotoja ovat esimerkiksi toisen osaamisalan opiskelu omalta alalta, ammattitutkinnon tai erikoisammattitutkinnon suorittaminen sekä erilaiset ammatilliset täydennyskoulutukset.

Tulevaisuuden työsi

Levyseppähitsaajana tulevaisuuden työpaikkasi voi olla teollisuuden konepajoilla, verstailla, telakoilla, korjaamoilla tai teollisuusyrityksissä. Voit työskennellä erilaisissa levy- ja hitsaustyötehtävissä teollisuuden palveluksessa levyseppähitsaajana, hitsaajana ja teräsrakentamisen ammattilaisena.

LUE LISÄÄ KOULUTUKSEN SISÄLLÖSTÄ JA HAE OPISKELEMAAN!

Samankaltaiset artikkelit